понедельник, 27 ноября 2017 г.

Причините за вкуса на метал в устата си и как да се отървете от този феномен

Появата на метален вкус в устата – явление е достатъчно неприятно. За щастие, повечето хора се сблъскват с тях за кратко време. Причините за възникването му са много разнообразни: вредното въздействие на околната среда, системни нарушения, медикаментозные лекарства, хранителни продукти и др. Как да се отървете от този феномен? За да я премахнете трябва да разберете, защо той се появи.


Съдържание: Симптоми на заболяванетоПричините за появата на метален вкус в устатаМетален вкус в устата: за домашно лечение, Коментари и препоръки

Симптоми на заболяването


Както бе споменато по-горе, има много фактори, които могат да повлияят на вкусовите усещания. Често придружени от промени във вкуса и други явления, които могат да помогнат да разберете, защо в устата се появи метален вкус. Много от тях са пряко свързани с устната хигиена на устната.


Когато човек наблюдава кървене на венците, лош дъх, сухота или прекомерно слюноотделяне, тогава може да се обясни и появата вкус на метал.


Редица други симптоми, се отнася до промяна на изражението на лицето и често предизвикана от патология на лицеви нерви. Освен това, може да пропаст апетит, да настъпи запушване на носа, оток, повръщане, възпаление на сливиците или гърлото, намалена миризма.


В редица случаи, метален вкус по устните или езика, е симптом на по-сериозни заболявания, изискващи незабавна намеса на лекарски.


В тази ситуация при появата на следните държави трябва спешно да се потърси медицинска помощ:


    Объркването или промяна на съзнанието, намалена концентрация на вниманието;Невъзможност за преглъщане;Повишаване на температурата над 37,7;Опущение или изтръпване на едната половина на лицето;Речта става неясна и труднопонимаемой;Отекли устните, езика, устата;Трудно се диша, не е достатъчно въздух, при вдишване и издишване се чува хрип или да се люлее.

Причините за появата на метален вкус в устата


Тъй като причините за достатъчно много и някои от тях представляват опасност не само за здравето, но и за живота, се препоръчва да се обърнат към лекар, който ще ви диагноза и ще предпише адекватно лечение.


Често неприятен вкус се дължи на прием на медикаментозных лекарства, защото много от тях могат да причинят много необичайни странични ефекти, включително и промяна на вкусовите усещания. Тъй като хората реагират различно на едни и същи вещества, че такава реакция може да се появи на голям спектър от лекарства. За да разберете това, трябва да се консултирате с лекар.


Заболявания на устната кухина и синусите, понякога включват в своя симптомите на това промяна на обонянието. Инфекция, запушен нос, проблеми със зъбите и венците и други неприятни явления могат да провокират и появата на несъществуващи вкус.


Някои системни заболявания, които влияят на правилното функциониране на целия организъм, засягат и вкусовите рецептори. Към това може да се дължи на захарен диабет, нарушение на работата на бъбреците, дефицит на цинк, рак и др


Причините могат да се крият сривове в работата на нервната система. Особено силно чувството за вкус се променят при тежки случаи на лицевите нерви някаква болест. Тъй като вкус и аромат са преплетени, след това всичко, което влияе на обонянието, ще се засегне и вкусови усещания.


Тялото на жената в периода на света дете преминава през редица метаморфоза, които често включват повишена чувствителност към вкусове и миризми. При бременност много често могат да се появят странни, несъществуващи привкусы.


Освен това, по този начин тялото може да реагира на излишния метал или мед. Твърде голям нивото на тези елементи, на първо място ще се отрази точно на устната кухина.


Отравяне с морски дарове, например, при консумация на риба опетнен, характеризира се с неприятни усещания до отделянето на токсини от организма. Така че гистаминное отравяне с даровете на морето – още една причина, поради която възниква метален вкус в устата.


При алергии често страдат носа на синусите. В резултат на това е нарушено функциониране на вкусовите рецептори.


Обонянието е неразривно свързано с вкус, така че миризми също могат да повлияят на вкуса. Това е особено забележимо при вдишване на токсини от околната среда, като например бензин или каучук на прах.


Ако видими причини не, д-р може да се посочи "идиопатическую дисгевзию" – разстройство на вкусовите усещания.


На забавен каданс обоняние се отразява и на забавяне на реакцията на вкусовите рецептори. В резултат на това, консумирани храни може да има доста странен вкус, а понякога тя може да възникне дори не по време на хранене.


За промяна усещания водят и такива сериозни заболявания на УНГ-органи, синузит, настинка, грип и т. н.


Метален вкус в устата: за домашно лечение,


Препоръчително е първо да се консултирате с лекар, защото това явление може да бъде симптом на сериозно заболяване.


Самостоятелно лечение в домашни условия не е препоръчително, но ако е сериозна причина за появата на това неприятно усещане не, можете да опитате един от следните начини:


    Да се консумират повече подправки и подправки. Всяка храна, овкусени с подправки, е в състояние да изчистите рецептори и се отпуснете на лош вкус на метал. Но трябва да бъдете внимателни и да не се пренасят такива вещества, специално при кислотном рефлюксе или други проблеми с ЧРЕВНИ;Използвайте пластмасова купа. Можете да опитате да се избягват металните прибори за хранене и чинии, напитки от тенекиен съд се изсипва в стъклени чаши, за да се премахнат метален послевкус;Можете да използвате свойства на студено. Замразени храни или студени ястия рядко оставят след себе си, метален вкус;Яжте кисело, като например месо със сос барбекю, консервация (краставици и домати), се добавя към водата сока на лимон, има повече цитрусови плодове;Промените аромат на месо. За това се ползват разнообразни салатными заправками, кисели го със сладко вино и други сосове, за да се избегне вкус, който често присъства в месото;Отървете се от кухненски миризми. За това се използват силна качулки или са предпочитан готвене на скара. Някои ядат топла храна или такава, която не се нуждае от топлинна обработка;Подслащивать ястия. Сладките храни могат да убиват други привкусы на езика. В този случай е по-добре да се предпочитат плодове, мороженому, мляко коктейлям;Яжте протеини. Ако причината се крие в червеното месо, може да се замени с други източници на протеини, като риба, яйца, варива, фъстъчено масло и мляко продукти.

Във всеки случай трябва да се обърне внимание на сигналите на организма и се ориентирате по своите усещания.


Ако неприятни явления споменавам често или постоянно, може би причината е много по-сериозен, отколкото изглежда на пръв поглед, и изисква незабавно лечение, което може да се назначи само от квалифициран специалист.

Комментариев нет:

Отправить комментарий