понедельник, 27 ноября 2017 г.

Отглеждане на магданоз в открито поле

Класически комплект, салата от зелените, който трябва да присъства в градината на всеки уважаващ себе си летовник, се състои от копър и магданоз. И ако първият се увеличава аки сорная трева, а след това с отглеждането на втората трябва малко поморочиться. И това нещо е, че всички налични разновидности магданоз обичат поливане, окопаване и поне малко мальскую хранене.


За показване на грижи храсти одарят вас ароматни билки, с мек вкус, която ще бъде чудесно допълнение към супи, салати, месни и рибни ястия. Освен това, магданоз съдържат витамини и вещества, оптимизирующие процесите на храносмилането. Ами жените отдавна е известно за избелване домашни маски и лосиони, на основата на клоните и корените на подправки. Сме сигурни, че такива аргументи смотивируют и вас възможно най-бързо да разберете как точно се случва отглеждане на магданоз на открито и в оранжерии, за което и ще бъдат обсъдени в тази статия.


Съдържание: отглеждане на магданоз от семенаотглеждане на магданоз в оранжерияотглеждането на корен магданозКоментари и препоръки

отглеждане на магданоз от семена


Сред градинарите се практикува два напълно различни метода за култивиране на ароматна зеленина. Първият предполага подзимнее отглеждане на дългогодишната магданоз от семена, засадени в земята непосредствено преди първата слана, това означава, че в последните седмица на октомври – началото на ноември. Във втория случай, посадъчен материал, положени в почва много рано през пролетта, след като от градината си отиде сняг, и ще спрат да победи замразяване.


Но малцина знаят, че отглеждането на корен магданоз може да се появи и трети, конвейерным начин, когато семената на културата попадат в земята с разлика от няколко седмици. Ако всичко се изчисли правилно, след прибирането на реколтата свежа, мека, млада и ароматна зеленина могат да бъдат намалени до средата, а след това и до самия край на август. По прием на хората се радват, выращивающие магданоз за продажба.


отглеждане на магданоз в оранжерия


Отглеждане на магданоз в оранжерия за собствени нужди или продажбата може да се осъществи чрез
сеитба на културата, или да го разсаждане възрастни корени. Ако се използват семена, предварително разпределени между два ръкавни лоскутами, и в продължение на пет дни се държат влажни при стайна температура. Тази тактика се нарича "проклевывание", и след появата на минимални микроби семената са подложени на закалке, тоест на няколко дни са на улицата, където температурата може да достигне до +2 градуса. Смята се, че подобна схема помага да получите реколта на зелено.


Листа магданоз отлично се увеличава и от корени, които предварително да престои на хладно и влажно място, в кутия или кофа с пясък. Кацането става в напоени с вода каналите, а самите корени са разположени косо, и прикидываются земята с толкова се има предвид, че върхът остана отворена. Между отделните канали трябва да се остави 15 сантиметровое разстояние, а самите корени се разположат с интервал от 6-8 виж


Отглеждането на зелените по този метод е гарантирано дава 4 пъти по-голяма реколта от семена, но в целия процес на засаждане и грижа трябва да прекарват достатъчно много време. Още повече, че все още трябва някъде да се сдобият с корени, да ги съхранява до момента на слизане и отидете до получаване на първите микроби.


отглеждането на корен магданоз


В този случай подготовка на посадъчен материал, отглеждане и грижи за къдрава магданоз се случва по такъв алгоритъм:


    Първоначално се проверява поникване на семената, за което те се поставят във влажна тряпицу на чифт
    на деня, не по-малко. Така може да се освободи от бесцельного очакванията на разсад от некондиционного на посадъчен материал. Струва си да се отбележи, че семена от магданоз не губят способността си за кълняемост в продължение на няколко години;Ако човекът на земята е заложен в началото на пролетта, парцел засеивание се готви през есента. Той перекапывается и удобряется тор, калиев хлорид, супефосфатами и "по-лесно" пясък. Непосредствено преди това, като семената ще бъдат разпределени по легла, почвата допълнително се обогатява с амониев нитрат;Магданоз трябва да се засяват по-дълбоко от 1-2 см, като разстоянието между отделни легла, равна на 15 минути сантиметрам. След като се образуват издънки, те задължително тънки, по такъв начин, че между бъдещите големи храсти, останали 5-6 см свободно пространство за нормалното развитие. Грижи е вечерна поливане и окопаване ако е необходимо.

С цел увеличаване на броя на зелена маса, култура, ще бъде разумно да се посее на това място, където през миналата година е нараснал картофи, краставици или зеле. А ако трябва да стане силна и месести корени, а след това уместней ще култивиране на бивши свекольных легла.


За отглеждане на билки за продажба, в открито засадени форсированным метод, според който семена в продължение на няколко часа се поставят в мляко, а след това высеивают в малки легла, поръсва негасена вар.


Бъдещата реколта се полива, плътно присыпается земята, и стреля си проправят път през него още на следващия ден.


Почистване на зелените се случва по отношение на растежа на полезна маса. Последната е допустимо, тъй като се изсушава и замразява за бъдещето, така и да използват или продават в прясно състояние.


Освен това в някои храни, които са годни не само на върхове, но и корени, които, макар и жестковаты дават ястия чубрица на вкус и апетитен аромат. Ако нямате възможност да се култивира магданоз в оранжерията, спомни си за способността на корените, за да издържат дори на много силни студове, особено когато мястото им podzimny пребиваване допълнително се изолират постелки от слама, суха царевица или друг естествен покриващи материали.


Щедрите ви добиви вкусна и полезна зеленина!

Комментариев нет:

Отправить комментарий